•  
Du er her: Kloak - Rotter

Rotter | Rottebekæmpelse

Nogle har rotter på loftet. Mange har dem i kloakken. Der er masser af dem, og vi kan ikke komme dem til livs. Men vi kan sørge for at holde dem ude af huset.

- Man skal ikke være flov over at have rotter. Naboen har dem også. Når et rottepar får unger, kommer der 10-12 stykker. Efter 90 dage er ungerne drægtige, og der kommer endnu flere unger. Det er skruen uden ende. Men hvis man sørger for, at kloakken er i orden, kommer de ikke ind i huset, fortæller autoriseret rottebekæmper og kloakmester Verner H. Kristiansen.

Når det gælder om at finde skjulte fejl og mangler ved afløbssystemerne, er der ikke mange, der kan matche den autoriserede kloakmester. Men rotterne kan. De er eksperter i at finde svage steder i systemet.

- Hvis rotterne kan lugte jord nede i kloakken, er det fordi, der er en svaghed eller en direkte skade på systemet. Så går de i gang med at gnave. Over halvdelen af de steder, vi kommer for at afhjælpe rotter i kloaksystemet, er problemet affødt af, at husejeren selv - eller en anden ”ikke sagkyndig”  - har været i gang med rørarbejde. Specielt uautoriserede samlinger. Selvgjort er ikke altid velgjort.

Der er jo en årsag til, at kloakmesteren har en autorisation og man også skal være autoriset rottebekæmper, siger Verner H. Kristiansen.

 

Rottespærrer gør det ikke alene!

- Mange har hørt om rottespærrer af forskellige typer. En stor undersøgelse har imidlertid vist, at rottespærrer ikke er en sikker løsning på et rotteproblem/rottebekæmpelse. Grundlæggende gælder det om, at kloaksystemet skal være i orden. Hvis rørene er lagt rigtigt og alle samlinger er korrekte, kommer rotterne ikke ind. Derfor sætter vi måske rottespærrer op, indtil rotterne er ude. Derefter laver vi kloaksystemet, så de ikke kommer ind igen, forklarer kloakmesteren.

Når Kloakdoktoren rykker ud for at afhjælpe rotter, drejer det sig først om at lokalisere, hvor rotterne kommer ind i systemet. Lokaliseringen sker enten ved hjælp af kloak-tv eller ved en røgprøve. 

Den efterfølgende reparation af de svage steder skal altid klares af en autoriseret kloakmester.  Huller og brud på kloakrørene vil ofte være omfattet af en rørskade- eller stikledningsforsikring, således at forsikringsselskabet tager omkostningen til udbedring, bortset fra en eventuel selvrisiko. Se også vores emne Forsikringsskader

 

 

 

Vi har kunder i hele Mariagerfjord og opland, heriblandt Hobro, Hadsund og Mariager.

Huller i jorden - kan som her - skyldes rotter.

Har du lyst til af møde sådan en fætter?

Eller hellere en lille mus?

 • Rotte-tv
  Kloakdoktoren på tv-inspektion
 • Projekt Skide-lig-glad
  - mød kloakklovnen
 • Kloakdoktoren
  Rotteskade i afløb
 • Har du spørgsmål?

  Udfyld formularen og vi gøre vores bedste for at besvare dit/dine spørgsmål.